E.T.D and E.T.A.
Door: Thies de Boer
Blijf op de hoogte en volg Thies
17 Januari 2013 | Nederland, Ommen
Morgen is het dan zo ver, dan begint er wederom een lange reis naar het onbekende. De backpack is ingepakt, de laatste dingen zijn gecheckt. Mijn tandenborstel bevind zich in mijn toilettas, dus ik ben niets vergeten. Van spanning is nog vrij weinig te merken, maar dat komt waarschijnlijk morgen wel.
E.T.D.
Morgen net na de middag, om 13.23 zal ik vertrekken vanuit Ommen. Nadat, inmiddels haast traditie getrouw, Annelies en Irma mij hebben uitgezwaaid. vertrek ik, samen met mijn vader en moeder, richting Schiphol (over de nieuwe Hanzelijn!). Als het weer en de NS een beetje meewerken hoop ik daar om 14.55 aan te komen. Mocht jij mij op Schiphol nog willen verassen, rond die tijd verwacht ik daar de tunnel uit te komen :)
Nadat mijn broer, schoonzus en neefje Luca zich bij het gezelschap hebben aangesloten is het eerst tijd om mezelf van zware lasten te ontdoen. Nadat ik mijn koffer heb afgegeven, in de hoop dat ik deze in Lima weer terug zie, drinken we met de hele familie nog een lekker kopje koffie. Dan wordt het toch de hoogste tijd dat ik door de paspoortcontrole ga en afscheid ga nemen (voor onbepaalde tijd) van mijn familie.
Om 18.05 zal ik opstijgen aan boord van een vliegtuig van Europe Air (wist ook niet dat die maatschappij bestond). De eerste bestemming wordt Madrid. Daar zal ik iets na achten aankomen. Aldaar heb ik ruim de tijd om de gate van mijn volgende vlucht te vinden. Rond middernacht verlaat ik dan definitief de Europese bodem en zet ik koers naar Peru. Ik zal vroeg in de morgen aankomen in Lima. Hier hoop ik, zoals gezegd, mijn bagage weer terug te vinden, om deze vervolgens weer in te checken (binnenlandse vlucht...). Ook hier heb ik ruim de tijd voor. Want pas in het begin van de middag vertrekt mijn vliegtuig naar mijn eindbestemming: Cuzco. De aankomsttijd aldaar staat niet weergegeven op het e-ticket van Peru air Lines (kun je je geld ook niet terugvragen bij vertraging) maar naar verwachting zal ik tussen 4 en 5 uur in de middag daar arriveren. Als het goed is wordt ik daar opgehaald door de ontwikkelingsorganisatie die mij netjes bij het gastgezin zal afleveren.
E.T.A.
Ik verwacht voor 6 uur (plaatselijke tijd) te arriveren bij een, voorlopig, nog onbekend gastgezin.
Ik zie de reis en het verblijf aldaar met veel vertrouwen tegemoet en ik heb er ook enorm veel zin in!
Voor het programma aldaar verwijs ik jullie naar het vorige verslag of naar mijn mailtje die ik sommigen van jullie heb gestuurd. Geen mailtje ontvangen? Laat het mij even weten (+ je emailadres), dan stuur ik hem alsnog.
Ik wil graag via deze weg al die mensen bedanken die mij een mail, sms, kaartje enz hebben gestuurd om mij een goede reis te wensen!
Volgend bericht: (bij functionerend internet) veilige aankomst in Cuzco, bij het gastgezin. Bij geen internet volgt een kort bericht, ook hier, maar dan via mijn broer.
Ik hoop dat ik jullie de komende tijd weer kan boeien met leuke, indringende, verdrietige en spectaculaire verhalen!