Vertrek
Door: Thies de Boer
Blijf op de hoogte en volg Thies
27 Januari 2012 | Nederland, Ommen
27 dagen geleden zette ik na 5 maanden afwezigheid weer voet op Nederlandse bodem. Morgen, 28 dagen later, verlaat ik dit land al weer om waarschijnlijk na 6 maanden weer terug te keren.
De vier weken die in Nederland ben geweest zijn voorbij gevlogen. De afgelopen vier weken stonden in het teken van scriptie (die af is!), vrienden/familie bezoeken, denken aan Zuid-Afrika en alle schitterende mensen die je nu mist en voorbereiden voor Suriname. Daarnaast heb ik, in het voren en samen met mijn vader, onze verjaardag vast gevierd met mijn familie. De laatste week leek het mij toch goed om toch maar vast drie fotoboeken van het afgelopen half jaar te maken. Ook deze zijn af en liggen bij de drukker. Over een half jaar kan ik zien hoe ze zijn geworden….
Morgen vertrek ik dus in alle vroegte (08.00 uur) samen met mijn ouders en Carin per auto weer naar Schiphol. Op Schiphol voegen Peter en Marieke en Alexandra zich ook bij het gezelschap. Nadat we met zijn 7en ergens wat gedronken hebben wordt het toch tijd om afscheid te nemen. Een deel van het gezelschap zal ik over 6 maanden weer terug zien. Mijn ouders zie ik over 2,5 maand al terug, in Suriname zelf. Daarnaast zal er bij terugkomst nog een extra burger op mij wachten! Wie dat is, dat wordt over 4 maanden hier bekend gemaakt.
Om 12.25 stijg ik op, aanboort van een KLM vliegtuig dat om 18.10 (lokale tijd) zal landen op Zanderij International Airport. Nadat ik hopelijk mijn bagage in ontvangst heb mogen nemen mag ik plaatsnemen in het taxibusje van garage bedrijf de Paarl. Dit bedrijf zal zorg dragen voor de laatste 50 km van mijn reis. Om ongeveer 20.00 uur zal ik aankomen op mijn verblijf voor de komende vijf maanden. Bij werkend internet zal ik hier een bericht plaatsen van mijn veilige aankomst. In het geval van geen internet zal mijn broer dit bericht plaatsen.
In Suriname zal ik in de eerste week kennis maken met mijn stage school.
Vanaf 6 februari zal ik 20 weken lang op maandag, dinsdag en woensdag voor een nog nader te bepalen groep staan van de Kangoeroe school in Paramaribo (LIO stage).
Ik zal alle werkzaamheden verrichten die bij het vak als leerkracht horen (zoals oudergesprekken, vergaderingen).
Mochten jullie vast een kijkje willen nemen op deze school, onderstaande link verwijst naar de Kangoeroe school:
Je verlaat je “thuisland” weer. Ondanks dat ik enorm heb genoten om mijn vrienden en familie weer terug te zien kan ik alleen niet zeggen dat dit land de afgelopen vier weken als thuis voelde. Ik heb me een beetje als vreemdeling in eigen land gevoeld. Dit komt misschien door de wetenschap dat mijn verblijf hier slechts kort zou zijn, of door de wind, kou en regen, of het feit dat ik niet meer een echte eigen kamer heb. Of heeft het lange verblijf in Afrika er voor gezorgd dat je een stukje minder Nederlander bent geworden en stukje meer een wereldburger? Wat zal Suriname (6 maanden) dan wel niet met je doen? Of is het …?
27 Januari 2012 - 08:50
Christa:
Ties,
Ik wil je echt heel veel plezier wensen! Hopelijk ga je net zo'n leuke tijd tegemoet als in Zuid-Afrika.
Dit keer heb ik beschikking over goed internet, dus zal ik je verhalen gaan volgen!
Succes morgen met het afscheid nemen en tot over 6 maanden!
Liefs Christa
P.s. Ik ben echt heel erg jaloers op je! -
27 Januari 2012 - 12:32
Michelle:
Hi thies jeetje je gaat alweer. Jammer dat we niet meet hebben kunnen meeten maar ik wens je heeeeel veeeel succes in suriname geniet ervan!!! tot over 6 maanden dan maar weer.
Groetjes xxx
27 Januari 2012 - 13:29
Jenne:
Hoi Thies,
Ik wens je wederom alle goeds toe in Suriname ! We houden contact, zeker ook rondom het wel en wee van de KCS.
hartelijke groet en take care ! -
27 Januari 2012 - 21:08
Liesbeth:
Ja dan is het alweer zover. Wij wensen je een hele goeie vlucht en veel succes in Suriname. Leuk dat je ouders je daar in Suriname komen opzoeken.
Ik kan me alweer verheugen op de leuke reisverslagen.
Groet Liesbeth