School en stroom
Door: Thies de Boer
Blijf op de hoogte en volg Thies
13 September 2011 | Zuid-Afrika, Port Alfred
Sinds donderdag valt op onregelmatige tijden de stroom van ons blok uit. Opzich overkomelijk, maar praktisch is het niet. Donderdag was namelijk het alarm geistaleerd en wat nu blijkt is dat de reden dat de stoppen er om de zoveel tijd uitvliegen. Er zijn al enige monteurs langs geweest, maar die kwamen er niet achter wat nou de oorzaak was. Maandagavond dan maar met de beveiliger en een mede student opzoek naar het probleem. Op ietwat pijnlijke manier kwamen we er achter dat op de zijkant van het gebouw op de een of andere manier stroom staat. Na grondig onderzoek kwamen we tot de conclusie dat het het alarm moest zijn en dat de aansluiting op de verschillende groepen niet deugde. Ondanks dat het hele blok geen stroom had werkte het alarm schijnbaar nog wel (terwijl dat nog niet was geactiveerd). Want rond een uur of 8 stonden er twee leden van het het armed response team op de stoep omdat ze melding hadden gekregen van het alarm van mijn kamer... Dit bevestigede ons vermoeden dat eht met het alarm te maken had. Met de geruststellende gedachte dat het alarm het zelfs doet als er geen stroom is, val je die avond in slaap. Wordt vervolgd