afscheid 1 en politie - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Thies Boer - WaarBenJij.nu afscheid 1 en politie - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Thies Boer - WaarBenJij.nu

afscheid 1 en politie

Door: Thies de Boer

Blijf op de hoogte en volg Thies

27 November 2011 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Maandag en dinsdag waren zoals gebruikelijk rustige scriptie dagen. Op het feit na dat ik dinsdag 5,5kg van mijn inventaris hier heb teruggestuurd naar Nederland. Dit omdat het wat onhandig is om dit bij me te hebben als ik ga rondreizen. Volgens het post office bureau duurt het maximaal 60 dagen voordat het in Nederland aankomt. Maar ja, je kent Afrika inmiddels langer dan vandaag. Laten we hopen dat het over 60 dagen aankomt want anders heb ik een probleem. De snelle rekenaar weet nu dat het rond de 23ste van januari uiterlijk moet arriveren. Aangezien ik de 28ste al weer vertrek is dat wat krapjes. No room for error zullen we maar zeggen. Savonds niet erg veel zin in het eten van school en een pizza besteld. Helaas liet dat een tijdje op zich wachten omdat de verkeerde pizza was bezorgd... Maar uiteindelijk mocht ik wel van een heerlijke pizza genieten.
Woensdag een heerlijk ochtendje Ingubo. Een nog uitstaande belofte nagekomen aan een van de oudere kinderen op Ingubo voor wie bij de opening van Ingubo geen snoepzak meer was. Met hem naar de plaatselijke supermarkt gegaan en voor 1,40 euro behoorlijk wat eten en drinken gekocht. Het was mooi om vandaag te zien dat de SPH dames wat structuur hebben weten in te bouwen in Ingubo. Er wordt gezamenlijk met elkaar gegeten en steeds andere kinderen hebben corvee. Voor sommige is deze structuur nog wat moeilijk, maar je ziet vooral dat de kinderen het deze structuur nodig hebben en ze ook gelijk een stuk rustiger zijn. Samen met de kinderen heerlijk met de nieuwe spelletjes gespeeld die de Rotary had gedoneerd. Helaas bracht de soup kitchen maar weinig eten vandaag wat resulteerde in het feit dat er donderdag en vrijdag weinig te eten was... Binnenkort volgt er een gesprek met deze organisatie.
Donderdag ochtend naar Station Hill geweest. Daar een goed gesprek gehad met het schoolhoofd inzake mijn onderzoek. Aangezien ik inmiddels expert was in het versturen van pakketjes heb ik een andere student die ochtend geholpen bij het versturen van haar inventaris. Aan het eind van de middag vond de laatste voetbalwedstrijd van dit semester plaats. De Afrikanen zouden het gaan opnemen tegen de Grand-tour studenten die allemaal (op twee eigenwijze Duitsers na) in het oranje het veld betraden. Aangezien iedereen naar deze wedstrijd wou, besloten we de Mercedes mee te nemen. Zo konden wij ook een paar mensen mee nemen. Een iemand in de kofferbak, 4 op de achterbank en naast mij als bestuurder nog een ander iemand voorin. De witte auto van de trafic police hadden we reeds zien rondrijden, maar hier schonken we (onterecht) geen aandacht aan. Na 500 meter gereden te hebben zag ik in mijn spiegel een blauw zwaailicht.. De auto van de diender kwam langs zij en gebaarde dat ik moest stoppen. Hij kwam uit zijn auto, legitimeerde zich netjes en vroeg hoeveel personen ik in de auto had. Hij legde uit dat 7 personen in een auto niet mocht en heel gevaarlijk was. Ik mocht uit de auto stappen. In eerste instantie wou hij mij een boete geven. Maar of omdat ik noemde dat ik van Stenden kwam, of omdat een vrouwelijke mede student de diender verzocht ons geen boete te geven, uiteindelijk werden alleen mijn gegevens genoteerd en kwam ik er vanaf met een waarschuwing en moest beloven dit niet meer te doen. Dat het gevaarlijk is was ik zeker met de politieagent eens, maar ja, als je dan elke dag bakkies langs ziet scheuren met 13 mensen achterin denk je bij je eigen, waarom ben ik aangehouden...
We waren gelukkig nog ruim op tijd om de aftrap mee te maken. De wedstrijd werd uiteindelijk door de Grand-Tour gewonnen. Savonds met mijn huisgenoten uiteten geweest. Voor hun was dit hun laatste avond in Port-Alfred. De volgende morgen vertrokken ze in de vroegte naar Kaapstad voor hun Wijnstudie. Raar om afscheid te nemen van mensen waar je al 4 maanden lang mee omgaat... Sochtends was de kantine dan ook een stuk leger aangezien de groep wijn studenten uit een stuk of 40 studenten bestaat. Sochtends opnieuw naar Station Hill geweest om enquêtes op te halen. Helaas.... meer dan de helft had het zo druk met nakijken (de afgelopen week waren de kinderen vrij en hebben ze geen les moeten geven..) dat ze nog geen tijd hadden gezien de afgelopen week om de enquête in te vullen. Volgende week maar weer eens proberen. Smiddags de Ingubo kids spelletjes gedaan op het internet. Daarna kwam er wederom maar slechts één student opdagen van Station Hill. Die heb ik samen met een andere nieuwe student de skills van powerpoint bijgebracht. Sinds deze week lopen nieuwe studenten op vrijdag met mij mee zodat ik over twee weken mijn werkzaamheden op deze middag kan overdragen aan hun. Savonds een gezellige avond gehad met een Duits bonenspel samen met wat SPH studenten. Zaterdag was een schitterende dag. Sochtends samen met Michelle die hier weer even was koffie gedronken in de stad. Smiddags kon ik me niet meer inhouden en ben naar het strand geweest. Heb daar wat gedronken met de nog overgebleven studenten en na een heerlijke strandwandeling zijn we nog even uiteten geweest.

• 28 November 2011 - 12:38

Jeroen Janssen:

Wohow, nog maand...
    Lieve Thies, geniet er nog maar 'ns lekker van! Elke dag is het ZO waard!

• 28 November 2011 - 16:11

Kitty Gijsbers :

Elke keer were een feestje om jouw avonturen te lezen en nu ook weer. Hoop dat je spullen op tijd aankomen. Geniet volop liefs kitty