weekend met hoogte en diepte punten - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Thies Boer - WaarBenJij.nu weekend met hoogte en diepte punten - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Thies Boer - WaarBenJij.nu

weekend met hoogte en diepte punten

Door: Thies de Boer

Blijf op de hoogte en volg Thies

25 September 2011 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Gister met een aantal mede studenten wezen quadrijden bij een lodge hier niet heel ver (45 min) vandaan. De bedoeling was dat we om 8.30 werden opgehaald door de taxi. Maar Afrika blijft Afrika, dus drie kwartier later was de taxi er en konden we weg. Bij de lodge was net een vrachtwagen gearriveerd die nieuwe beesten kwam brengen. Na het contract ondertekend te hebben, waar onder ander instond dat je niet harder mocht dan 20kmph, mochten we plaats nemen op onze quad. Er waren slechts 6 quads dus een aantal van ons moesten de quad delen. Nadat quad nummer 5 ook helemaal niet aan de praat was te krijgen gingen we op pad met 6 quads. Het was een geweldige ervaring. Mooie uitzichten, giraffes, zebra's gezien en volgens mij ook gnoe's. Door dat het toch nog wel soms regent hier was niet alle paden even goed begaanbaar. Maar dat leverde weer mooie momentjes op om met je quad dwars door een plas te scheuren. De speed limit van 20kmph werd meerdere malen overschreden. Het sturen van zo'n quad gaat moeilijker dan je denkt. Daarnaast waren er op of naast de weg vaak greppels waar je niet in wou komen. Deze twee factoren hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat twee medestudenten de macht over het stuur hebben verloren en licht tot matig gewond zijn geraakt. Dit was natuurlijk een minder leuk einde van de tot nu toe erg mooie quad tocht. Weer terug bij de lodge hebben we toch nog met zijn allen genoten van een heerlijk lunch.Een aantal foto's hiervan (rest volgt zo snel mogelijk) is reeds te vinden op de welbekende site.

Dit is waarschijnlijk mijn laatste verslag van periode 1. Tenzij er t/m woensdag nog iets indrukwekkends gebeurd. Donderdag vertrek ik voor 1,5 week naar Kaapstad. Op zondag 9 oktober zal ik proberen mijn belevenissen van deze 1,5 week hier te plaatsen. Nogmaals wil ik jullie via deze weg bedanken voor de reacties, mails die ik heb mogen ontvangen, dit waardeer ik zeer! Tot over 2 week.

• 25 September 2011 - 13:40

Jeroen Janssen:

Lieve Thies,

geniet van het avontuur. In mijn ervaring is het loslaten van (overdadig) muziek, tv en computer er een van rust, plezier, genot, focus... leven in het NU.

Geniet ervan!

• 25 September 2011 - 17:57

Rita Weegink-Kampman:

Dag Thies,
    Vrijdag jl. zijn we terug gekomen van de rondreis van 19 dagen door Suriname. Een belevenis.....!Wat een pracht land en zulke hartelijke mensen!Twee dagen na ons vertrek uit Holland kregen we een sms je van Jonathan waarin stond dat zijn vrouw Annie bevallen was van een dochter. Ons 1e kleinkind..zover weg..gelukkig konden we in een hotel via skype contact maken. Horen en zien...!
    Heb al je verhalen weer gelezen. Fantastisch man wat je allemaal doet daar.Mooie ervaring in je leven. Groetjes maar weer.
    Rita uit Katwijk aan Zee

• 04 Oktober 2011 - 18:55

Jan Pijper:

Wel ja, zijn we zuinig op onze mannelijke studenten, gaan ze ook nog allerlei gevaarlijke capriolen uithalen! Ik houd het in de gaten, mannetje! Ondertussen vliegen de weken voorbij, niet? Ik blijf je volgen. Hartelijke groet.

• 06 Oktober 2011 - 12:41

Jenne Postma:

Ha die Ties, vandaag heb ik jouw hele reisverslag nog eens gelezen, terwijl jij zelf in Kaapstad vertoeft. Je schrijft mooi, soms filosofisch of misschien komt dat door de vertwijfeling : waar begin je met hulp, met onderwijzen en waar eindig je ?
    Het verhaal van de zeesterren is mooi ! je doet het voor die ene zeester ! Ik hoop dat je even "bijgetankt"hebt en wens je veel succes in de volgende periode.

hartelijke groet vanuit een heel herfstig Groningen