Dump en presentatie - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Thies Boer - WaarBenJij.nu Dump en presentatie - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Thies Boer - WaarBenJij.nu

Dump en presentatie

Door: Thies de Boer

Blijf op de hoogte en volg Thies

25 September 2011 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Lieve volgers van mijn site,

Zoals jullie kunnen zien is het aantal dagen dat ik hier nog ben onder de 100 gekomen. Neemt niet weg dat ik hier nog een behoorlijk aantal dagen ben. De eerste module voor de "echte" studenten hier zit er bijna op. Sommige zullen ons eind volgende week verlaten en een aantal nieuwe zullen daar voor in de plaats komen.
Was het weer een indrukwekkend weekje? Wat is, na zoveel meegemaakt te hebben nog indrukwekkend. Het volgende was nog zeker indrukwekkend.
Woensdag met Mahoj naar de dump geweest. Daar moeders van kinderen proberen over te halen om hun kind met ons mee te laten gaan. Maar veel kinderen zijn daar gebracht door hun vader dus zijn de moeders bang dat hij dat niet goed vind. Daarnaast moeten ze helpen om op de dump naar "waardevolle" spullen te zoeken. Je ziet een moeder lopen met een emmer met etensresten, verotte pruimen, schillen en vlees. Het jongetje wat bij deze moeder hoorde had wel zin in dit ontbijt en begon van de pruimen te eten. Savonds als jij aan je bordje met vlees, aardappels en groente zit denk je hier toch weer aan terug. Als je dan naar de prullebak loopt om het bot van je stuk vlees weg te gooien en je ziet wat daar allemaal aan eten in ligt, dan moet je toch wel even slikken.

Het slaan in de school ben je inmiddels "gewend". Maar als de leraar bij gebrek aan de lat zijn riem afdoet en deze gebruikt moet je ook hier even slikken.

Donderdag met beamer en diascherm richting Station Hill om daar een presentatie te geven aan de leraren over het onderwerp van mijn scriptie. Na afloop waren er wel een paar die zeiden dat dit misschien een goede mannier was om les te geven in deze grote klassen. Het goede nieuws van vandaag: Vanaf januari wordt er een nieuwe wet ingevoerd. Leerlingen die het niveau van de grade waar ze in zitten nog niet hebben behaald mogen onder geen omstandigheden door naar de volgende. Ik was wel even blij om dat te horen, dat wil namelijk zeggen dat als het goed is je in groep 6 geen kinderen meer tegen hoort te komen die niet kunnen lezen of schrijven. Vrijdag weer een hele hoop mensen verbaast met de wonderen van publisher.