Leraren, lodge en weekend - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Thies Boer - WaarBenJij.nu Leraren, lodge en weekend - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Thies Boer - WaarBenJij.nu

Leraren, lodge en weekend

Door: Thies de Boer

Blijf op de hoogte en volg Thies

18 September 2011 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Afgelopen week was het even afzien. Maar ja, je bent ook zo veel luxe gewend dat elke verandering daaraan vaak negatief uitpakt. Stenden dacht dat het wel leuk was om leraren van de middelbare school uit te nodigen op de campus om hun te laten zien hoe het er hier aan toe gaat. Dit in de hoop natuurlijk dat zij aan hun studenten onze school zullen promoten zodat Stenden meer studenten krijgt. Allemaal leuk en aardig natuurlijk maar nu hebben wij een niet al te grote campus. Om daar dan ook nog eens 90 leerkrachten aan toe te voegen wordt wat problematisch. En als die leraren dan ook nog 5 dagen blijven dan wordt het "afzien". Want alles werd uit de kast getrokken om Stenden zo goed mogelijk te promoten. Onze dining hall werd omgetoverd in een chique eetzaal waar wij 5 dagen lang niet meer mochten komen. We mochten zelfs niet buiten voor de dining hall zitten, iets wat mij een beetje in het verkeerde keelgat schoot. Deze was ten alle tijde + uitzicht (dat uitzicht was dus exclusief studenten) gereserveerd voor de leraren en wij mochten deze niet vies maken. Achter de campus werd een grote tent opgezet waar wij konden eten. Opzich prima te doen, maar savonds en met windkracht 9 is het buiten het feit dat je eten snel koud word niet heel aangenaam. Maar ja, het was slechts voor een week. Inmiddels hebben we weer onze intrede mogen doen in onze dining hall.

Woensdagmiddag was officieel ingeroosgterd voor de scriptie maar ik kon de verleiding niet weerstaan om met mensen van Lodge management mee te gaan om een 5 sterren lodge te bezoeken. Voor de mensen die niet weten wat een lodge is: je koopt een enorm stuk land, zet er een groot hek om heen, dumpt er een aantal dieren en op het mooiste plaatsje zet je enorm luxe huisjes neer waar men kan overnachten. Een aantal mensen voor mij hadden dit reeds gedaan en gezien hun verhalen moest ik dit een keer mee maken. Ook al was het 1,5 uur rijden, wat niet erg is hier want prachtige natuur en uitzichten gezien, duurde het bezoek slechts een half uur maar dat was het meer dan waard. Het eerste wat we zagen viel wat tegen, maar dat bleek de receptie te zijn.. Nadat we erop gewezen werden dat we met het busje, niet lopend zoals ik dacht (maar goed ook met de neushoorn die we onderweg tegen kwamen), verder moesten, waanden we ons in luxere sfeeren. Wat een (overdreven) luxe. We werden ontvangen met een handoekje met een soort parfum en een lekker drankje. Schitterend om te zien, toch wel mooi om er een keer misschien te overnachten. Vanuit het zwembad daar had je een heel mooi uitzicht, en in het meertje onder je leefden nijlpaarden! Naast nijlpaarden ook nog een neushoorn gezien. De foto's hiervan komen zo snel mogelijk. Na een korte rondleiding over het complex en de Fur Elise te hebben gespeeld op de piano in de lounge vertrokken we weer huiswaarts.

Vandaag met een aantal meiden de lunch bon opgemaakt bij Bermuda's. Heerlijk om daar weer te eten. Na afloop bij iemand langs geweest die net zijn cafetje heeft geopend en stroopwafels verkoopt. Daar ook even wat gedronken en de eigenaar uitgelegd hoe je Trick Track speelt omdat ik niet wist hoe Backgammon moest.