Wat zou je doen? - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Thies Boer - WaarBenJij.nu Wat zou je doen? - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Thies Boer - WaarBenJij.nu

Wat zou je doen?

Door: Thies de Boer

Blijf op de hoogte en volg Thies

08 September 2011 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Wat zou je doen:
- als 98% van de klas lager dan een 4 scoort op de zojuist afgenomen toets.
- als het afgelopen jaar er niet 1 dag is geweest dat 1 van je collega's niet "ziek" waren
- als je weet dat je je salaris toch wel krijg en je niet ontslagen wordt als je morgen niet komt opdagen
- als je er achter komt dat in je grade 4 (groep 6) er 5 mensen zijn die niet kunnen lezen.
- als je de leraar iedereen ziet slaan met een lat die zijn of haar werk onvoldoende heeft gemaakt
- als je verantwoordelijk wordt gehouden voor de klassen van je "zieke" collega's maar ook nog veel administratie werk moet doen
- als kind met concentratie problemen in een klas met 72 leerlingen.
- als je weet dat ieder kind aan het eind van dit jaar toch wel over gaat omdat het moet.
- als je omgeving er bijbaantjes op na houd, nooit komt opdagen en wel het zelfde of zelfs meer salaris verdiend als jij
- als je in grade 7 (klas 1) nog met dezelfde stof bezig bent als in grade 4 (groep 6)
- als er gevochten wordt op het "plein" tussen "the collord people" en "the black people".
- als je als directeur sochtends eerst met een meisje naar het ziekenhuis moet vanwege een onsteking die haar oog bedreigd, omdat haar ouders hiervoor geen zorg dragen.

• 08 September 2011 - 12:46

Fleur :

Heel mooi stuk Thies! Sprakeloos..

• 08 September 2011 - 13:26

Laura:

ties,, wat heb je dit zoals gebruikelijk weer mooi omschreven!! dikke knuffel aan jou

• 08 September 2011 - 15:31

Marte:

Dit maakt je inderdaad sprakeloos.. Dikke knuffel voor jou Thies!

• 08 September 2011 - 17:37

Richard:

He Thies!

Na een aantal reisverslagen hebben doorgelezen, merk ik wel dat jij veel ervaringen ( en misschien illusies armer) rijker bent geworden. Hoe staat het er verder met de scriptie voor dan?
    Ik zit - helaas - niet zoveel achter de pc de laatste tijd, drukke periode met de Lio- stage, maar erg leuk.

Succes daar jongen!

• 08 September 2011 - 17:38

Richard:

vandaar mijn late reactie op jouw reisverslagen ;)

• 08 September 2011 - 18:05

Nanja:

Ja thies, dit is om triest van te worden.Er is daar nog veel werk te doen,maar dat kleine beetje liefde wat je daar kunt geven aan de kinderen,doet je hart smelten.
    En dat kleine beetje wat je ze kunt leren,daar moet je alweer blij mee zijn.En zo moet je natuurlijk elke dag weer opnieuw beginnen.Ik vind het knap wat je doet.Ga ervoor,en succes.
    Gr Nanja

• 12 September 2011 - 18:01

Ans:

Hallo Thies, het heeft me wel bezig gehouden jouw vraag; wat zou je doen? Ik zie vandaag dat je zelf het antwoord al hebt gevonden; laten zien dat het ook anders kan. Zelf denk ik dat het enige is wat je kunt doen is, laten zien dat ze misschien wel een probleem hebben door te laten zien dat het anders kan en daarnaast dankbaar zijn dat je zelf andere ervaringen hebt. Wanneer zij zelf niet vinden dat er een probleem is zullen zij ook niet naar een andere oplossing zoeken. Dus.....
    Succes!

• 13 September 2011 - 10:45

Katja :

Jee, Thies wat een verhaal, echt iets waarover je gaat nadenken.
    Spijtig genoeg is het niet alleen maar een verhaal maar is het ook de keiharde waarheid voor veel volwassenen en kinderen.

Gelukkig zijn er mensen zoals jij zelf die daar wat aan willen doen. Wat is er mooier dan die mensen van de bevolking te helpen. Helpen aan een betere toekomst