Grotten en struisvogels
Door: Thies de Boer
Blijf op de hoogte en volg Thies
10 Oktober 2011 | Zuid-Afrika, George
Vroeg in de morgen gingen we al weer weg uit het mooie kustplaatsje Mossel Bay. We reden langs een wederom mooie weg naar Outshoorn waar de beroemde Cangoo Caves zijn. Na eerst een snelle lunch daar hebben we de gigantisch grote grotten gezien. Erg indrukwekkend, enorm grote formaties van druipsteen. Hoewel je vergelijkbare dingen al eerder in je leven hebt gezien, was dit weer zeer anders en enorm de moeite waard. Op de terugweg kwamen we langs een Struisvogel farm. Daar kregen we een rondleiding. Eerst een algemeen praatje over de stuisvogls en het leven op deze farm. Daarna mochten we de pasgeboren struisvogelstjes zien en aaien natuurlijk. Opeens sta je dan oog in oog met een struisvogel, en ik kan jullie vertellen, die beesten zijn groter dan je denkt. Ik kreeg een kus van de struisvogel, dat wil zeggen ik had een stukje tussen mijn tanden geklemd en de stuisvogel pikte het er uit. Ester mocht dezelfde stuisvogel nog even voeren, maar deze was meer geinteresseerd in haar oorbel... Toen kwam het gene waar we eigenlijk voor gekomen waren, het struisvogel rijden. Helaas (in tegenstelling tot wat ze aan het loket zijden) kon slechts 1 van ons rijden. Ik was de (on)gelukkige. Nadat we al een aantal ritjes hadden gezien (die niet meer dan 5 sec duurden) stapte ik op zo´n beest. In tegenstelling tot de vorige ritjes renden de begeleiders niet me me mee om me vast te houden. Dit resulteerde er in dat ik na een ruige en snelle rit van ongeveer 5 seconden met een behoorlijke smak op de grond viel. Naast een blauwe plek heb ik hier niet heel veel aan overgehouden maar een mede student die dit zelfde een tijdje later ook deed is op krukkken thuisgekomen... Na dit optreden heeft Nicolet nog een nekmassage gekregen van 8 struisvogels en konden we tot slot ondervinden hoe sterk een struisvogel ei is door er op te staan.
Via een schitterende authentieke bergpas, die achteraf iets minder geschikt was voor onze auto, hebben wij onze weg vervolgd naar Victorya Bay om ons te herenigen met de andere drie meiden. Eenmaal daar aangekomen werd het ons duidelijk dat Victorya Bay slechts uit 1 gebouw bestond. Omdat we savonds misschien nog wel wat wilden doen hebben we besloten om terug te gaan naar George. Helaas zaten hier alle backpackers vol. De avond was inmiddels gevallen en afzonderlijk van de andere groep hebben we uiteindelijk onze bed en breakfast gevonden. Een heerlijk bed, met een heerlijke douche en een nog lekkerder ontbijt de voldende morgen. En dat allemaal voor maar 20 euro. Geweldig!